De Kleuren van Zijn - Anne Vogy 

Onder de noemer  Advaita Vedanta zou ik duizend woorden kunnen knippen en plakken; zoveel is er al over de Advaita Vedanta geschreven. Ik sluit me liever niet ergens bij aan,  deze eeuwenoude traditie echter blijkt te wijzen naar datgene wat zich niet laat uitspreken, maar wat ik in mijn verhaal probeer uit te drukken. Ik volg in principe geen traditie, geen leermeester, geen spiritueel pad (als hierin al iets te willen zou zijn) en het vinden van waarheid was niet iets waar ik bewust naar streefde. Het schrijven van een persoonlijk verhaal dat onherroepelijk uitmondde in het zien dat het persoonlijke verhaal niets anders is dan illusie, bracht mij tot waar ik altijd al was.

Anne.

De visie welke ik uitdraag op deze website is tot stand gekomen tijdens het schrijven van mijn autobiografie "De Kleuren van Zijn ".

De Kleuren van Zijn - Anne Vogy

ISBN: 9789085706168 Uitgeverij Boekenbent

Je kunt dit boek bij elke boekhandel bestellen, maar ook via deze link::

http://shop.boekenbent.com/product_info.php?products_id=510Anne Vogy / De kleuren van Zijn ***

Anne groeit op in een gezin met vader, moeder en broertje Tim. Onbewust van de impact die het gecompliceerde huwelijk van haar ouders op haar heeft, worstelt zij heimelijk met de wereld om zich heen.

Op jonge leeftijd verlaat Anne haar ouderlijk huis en zwerft zij met rugzak en gitaar door Europa. Tijdens deze reis vindt de overgang naar volwassenheid plaats. Een volwassenheid die echter niet kan rijpen voordat zij zich bewust wordt van de demonen uit haar verleden. Terug in Nederland loopt de innerlijke spanning zo hoog op dat zij telkens ongewild haar relaties vernietigt, en ook bijna zichzelf. De manier waarop zij zich van zichzelf wil ontdoen is echter niet de weg die gevolgd mag worden.

Het web waar Anne in verstrikt lijkt te zijn wordt op een verrassende manier ontrafeld als zij onverwachts in contact komt met meneer Jan, een leraar uit de traditie van de Advaita Vedanta.

De kleuren van Zijn is een autobiografisch verslag waarin de dialoog tussen meneer Jan en Anne als een rode (lei)draad door het verhaal loopt.

'Open, transparant en een emotioneel indrukwekkend relaas. Realistisch en invoelbaar. Heel erg de moeite waard om te lezen.'
(Paul Soons, universitair hoofddocent psychologie - UvT)


2010 /
ISBN 9789085706168 / paperback / 401 pagina'sRecensie Biblion

De jonge schrijfster volgt vol reserve het spoor terug naar haar verscheurde jeugd. De verstoorde verhoudingen binnen het gezin, waarin zij opgroeit, maken dat zij als adolescente het ouderlijk huis ontvlucht. Openhartig vertelt zij over de wijze waarop zij op haar rondreis door Europa weet te overleven. Maatschappelijk slaagt zij als docent in het basisonderwijs; psychisch dreigt zij als borderliner echter ten onder te gaan.

Bij haar zoektocht naar zichzelf krijgt zij via het internet hulp van een leraar uit de traditionele Indiase advaita-vedanta, een non-dualistische mystieke levensbeschouwing, die kan bijdragen aan het ontplooien van emotionele volwassenheid. Het verslag van een avontuurlijk en lastig mensenleven wordt behalve vlot en meeslepend zeer gedetailleerd beschreven.

De schrijfster is niet op zoek naar schoonheid, maar naar expressie. Zie ook www.deverlichteborderliner.web-log.nl.

Paperback met kleine druk.

NBD/Biblion

=============================================================


Reacties op het boek "De Kleuren van Zijn"

===========================================================

Ik vind het een boeiend en ook vermakelijk boek, eigenlijk de weg van een egobiografie naar een autobiografie waarbij 'auto' in dit geval verwijst naar HET ZELF.Bijna een avontuur boek door de manifeste wereld en de gedachte-wereld, het vorsen, het zoeken, de wanhoop, het vinden, de twijfel, de passie, de heftigheid, de eerlijke menselijkheid, etc. Herkenbaar en zeer lezenswaardig.

Een lekkere 'tone of voice' en schrijfstijl.

Kees Schreuders – redactie Amigo

=============================================================

Gisteren net je boek uitgelezen. Dat was me een verhaal. Ik was diep onder de indruk.  Het valt me niet mee om zomaar even een reactie te geven. Niet dat ik het niet goed vond, maar je levensverhaal had zoveel kanten en impact dat ik niet goed weet waar te beginnen. Laat ik dan tastend maar van wal steken. Voor mij was het belangrijkste dat je me hebt weten  mee te slepen in je roerig, pijnlijk, grappig, avontuurlijk maar vooral toch dramatisch levensverhaal.   

 Je verhaal zelf vond ik boeiend en vaak meespelend om te lezen. Ik heb vooral moeten lachen om je  beschrijvingen van dat Indiaanse meisje. Je jeugd met die pijnlijke confrontaties met die vreselijke vader en je ook wel beetje vreemde moeder, je prachtige en geestige reisverhalen, je contacten met diverse vriendjes, je muziekcarrixe8re,  je eigen twijfels en lijden, je zelfspot, je hoop en wanhoop, en niet onbelangrijk: je eerlijkheid zonder zelfmedelij. Dat lampje in dat planetarium was briljant.

Daarnaast moet ik eerlijk bekennen dat ik die dialogen met x91meneer Janx92 verschrikkelijk vond.Uit je relaas heb ik wel begrepen dat hij je enorm boeide. Maar toen ik je boek uit had, heb ik niet kunnen ontdekken dat je ook maar iets met die psycho-mails van hem bent opgeschoten.

Aad

=============================================================

Ik heb het in 1 adem uitgelezen. ik vind het een prachtig boek, heel boeiend geschreven.En zo echt Anne. Altijd maar vragen en niet gauw tevreden met een antwoord, want daar komen weer vragen van.De mailtjes kon ik soms niet bevatten, en ik had ook geen zin om daar dieper over na te denken omdat ik te nieuwsgierig was naar het verhaal.Het heeft me echt ontroerd.Je mag er trots op zijn. Ik wil hem nog een keer lezen om me meer in de mail wisseling tussen jullie te verdiepen.


Zwaantje van der Heijden

===========================================================

Een heel eerlijk portret van een zoektocht naar essentie. Boeiend om te lezen: het verhaal loopt en roept op tot verder lezen. De ervaringen met meneer Jan, de vragen en de antwoorden vanuit de Advaita maken dat het boek meer is dan een gewone autobiografie.Esther Sulkers


============================================================

Wat me ontzettend ontroert in dit boek is de eerlijkheid en de openhartigheid van de schrijfster.Ik denk dat elke lezer er een stukje van zichzelf in herkent maar je moet toch maar het lef hebben om een en ander op papier te zetten.


De tranen biggelden af en toe over mijn wangen maar gelachen heb ik ook tijdens het lezen van het boek. Voor mij is xe9xe9n en ander zeer herkenbaar.

Een mens blijft immers altijd (eenzaam!?) op zoek naar zichzelf!
Afra Kroon

=============================================================

Een heerlijk boek! Sprankelend, grappig, onbevangen, eigenwijs, aangrijpend en met vaart geschreven. Dit verslag van een avontuurlijk xe9n problematisch mensenleven boeit van de eerste tot de laatste bladzijde. En hoewel Anne heel wat voor de kiezen krijgt, is er geen greintje bitterheid te bespeuren en wordt nergens met de beschuldigende vinger gewezen. Dat ze een bijzondere transformatie heeft doorgemaakt, blijkt vooral uit de wijze waarop ze haar leven beschrijft: intens betrokken, hartverscheurend eerlijk en geamuseerd afstandelijk tegelijkertijd.
Dit boek verdient een groot publiek, niet in de laatste plaats omdat het echt iets zou kunnen betekenen voor in het leven verstrikt geraakte mensen.
Jan Muggen

=============================================================

Wat een mooi boek! Via de site van meneer Jan kwam ik aan de titel en ik heb er direct de hele nacht in zitten lezen. Je schrijft zo soepel. Bedankt!


Ronald

=============================================================Ik heb je boek gelezen en vond het heeel bijzonder en aangrijpend. Ongelofelijk wat  je allemaal hebt moeten meemaken.

 Na het stuk over je reis door Europa vroeg ik me de hele tijd af hoe en of je wel afscheid had genomen van Jo. Later in je boek vertelde je daarover. Die omhelzing in Parijs voelde dan toch fijn, hoewel nog heel bescheiden natuurlijk voor alles wat jullie samen meegemaakt hadden.

Ik heb 2x moeten huilen tijdens het lezen… De eerste keer toen je Duitse leraar zei dat je schizofreen was. Ik kon wel schreeuwen: ONZIN, ze is gewoon Anne, creatief,  fantasierijk en verder niks mis mee. En als ze al wat geks zou hebben: iedereen heeft wel wat, we zijn allemaal unieke mensen en hebben allemaal  iets eigenaardigs, toch ?

De tweede keer dat ik moest huilen was toen je moeder op haar sterfbed geen sorry zei. Heeel pijnlijk. Lieve Anne: je hoeft je als dochter NOOIT schuldig te voelen naar je ouders toe, je had geen sorry hoeven zeggen, het was haar(moeder)rol geweest om dat wel te doen. Ik geloof dat ouders moeten geven en kinderen mogen ontvangen. Alleen op die manier kan de levenscyclus doorgaan en kunnen kinderen datgene wat ze ontvangen hebben weer (door)geven aan hun eigen kinderen. Het feit dat jij wel sorry hebt gezegd getuigt van een ENORM GROOT licht dat jij in je hebt.

In hoofdstuk 10 schrijf je iets moois dat ik graag voor mezelf wil onthouden: je schrijft dat je op straat steeds geconfronteerd werd met je uitdrukkingsvermogen en de ander die daar al of niet door geraakt werd.

Het was steeds bijzonder om me te realiseren dat ik de schrijfster heb gekend/ken.

Margriet

=====================================================================


Heel herkenbaar jou zo als persoon. Er zijn eigenlijk weinig dingen die ik nog niet wist, maar alles zo op een rijtje heb ik best even een traantje gelaten.

Wat heb je toch allemaal meegemaakt. Een mooi boek om te lezen. Echter, wat ik al eerder zei. De stukjes mail met de vragen en antwoorden waren voor mij in het begin prima, ook je strubbeling goed te volgen. Alleen de tweede helft was ik de mailing wat zat en kon ik me slechter concentreren met het lezen. Dat vond ik jammer.

En een prachtige foto op de kaft, een erg mooie titel en een indrukwekkend verhaal.

Natalie